2023’te En İyi Markalar NFT’yi Kullanacak

26.12.2022
253
2023’te En İyi Markalar NFT’yi Kullanacak

2022 yılında birçok marka ve ünlü isimler tarafından binlerce NFT koleksiyonu üretilip satışa sunuldu. Bu trendin 2023 yılında da devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar tarafından son zamanlarda gözlemlenen durumlara göre birçok ünlü şirket gelirine katkı sağlamak amaçlı NFT koleksiyonları üretip satıyor. Herhangi bir NFT üreticisinin NFT sanatı üzerindeki projeleri beğenilirse sadece tek bir NFT üzerinden çok fazla gelir elde edebilir ve bunu yeni projelerle daha da üst rakamlara katlayabilir. Son zamanlarda eski ABD Başkanı D. Trump’ında NFT satışı yaparak gelecek seçim için para toplamayı amaçladığını sizlere duyurmuştuk. Bir üreticinin tek bir NFT üzerinden kazandığı para aynı sanattan binlerce olduğu düşünüldüğünde inanılmaz derecede yüksek para değerlerine karşılık gelmektedir.

2023 yılında markaların NFT’ye ilgisi nasıl olacak, yeni dijital evren nasıl olacak, 2023 yılında hangi markalar NFT kullanacak, 2023 yılında NFT ve ünlü markalar, 2023 yılında NFT ve ünlü isimler kimler olacak, uzmanlar 2023 NFT hakkında nasıl yorumlar yapıyor, uzmanların 2023 NFT hakkındaki açıklamaları nasıl sorularının cevapları ile başlayalım.

İlginizi Çekebilir:  Video Oyun Devi Atari, Pixels ile Ortaklık Başlattı

2023-nft-en iyi markalar

2023 İçin NFT Öngörüleri

Pazar trendi analistlerine göre, en iyi markaların gelir yolları araştırıldığında 2023 yılında NFT’yi kullanacak olan marka isimlerin artacağı öngörülüyor. Bir kurumsal büyüme ve danışmanlık firması olan Forrester, NFT’nin gelecek yıllardaki yeni dijital evrende ünlü markalar için kritik bir temas noktası olacağına inanıyor.

Bu nedenle Nike, Samsung, Gucci, Nickelodeon gibi diğer markalar 2022 yılındaki çabalarını daha da geliştirmeye odaklanmalıdır. Bu geliştirmelerin yapılması durumunda; markaların tazelemeye, yeni gelir akışları çekmeye, dünya çapında daha çok tanınmasına, insanlara sanat aşılamasına ve Metaverse’de kendilerine yüksek konumlara getirmelerine yönelik bir hareket olacaktır.

Şimdiye kadar web3 üyelerine erişim sağlamak amaçlı birkaç marka tarafından çeşitli etkinlikler yapıldı ve etkinliklerin çoğunda web3 üyelerine gerçek hayatta kullanabilecekleri özel ayrıcalıklar sunuldu. Bu ayrıcalıklar mali teşvikler ve övünme hakları içermekteydi. Bu markalara en iyi örnek ülkemizde ve dünya da ünlü olan Starbucks tarafından NFT’ye yönelik NFT tabanlı sadakat programının hazırlanmasıydı. Bu etkinlik doğrultusunda programın içerisinde belirtilen şartlar sağlandığında NFT sahipleri, gerçek dünyadaki ödülleri kazanmaya hak kazanabildi.

Gelirini artırmak amaçlı NFT’ye başvuran bir başka ünlü marka da ABD çocuk televizyon kanalı Nickelodeon oldu. Eğlence ve çocuk kanallarının devi olan Nickelodeon, kendi kanalında yayınladığı “Nostaljik Rugrats” isimli çizgi filmden esinlenerek çizgi filmin içindeki karakterlere çeşitli değişiklikler uyguluyor ve hayranları kendi NFT platformuna çekmeyi amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir:  Instagram ve Facebook’ta NFT Dönemi

Nike ve Adidas gibi markalarda metaverse kavramını benimseyerek NFT’nin sağladığı potansiyeli görmüş oldu. Gün geçtikçe daha da yaklaştığımız dijital evrende kendilerini konumlandırmak için ilerici- modern ve hibrit modeller sununuyorlar. Nike ve Adidas bu sayede küçük ve fiziksel ürün sahiplerine de örnek oluyorlar. Fiziksel ürün sahipleride profillerini aynı teçhizatla donatabilirler.

2023-nft

Ayı Piyasası (Bear Market), NFT’nin Benimsenmesini Azaltmak İçin Çok Az Şey Yaptı

Metaverse NFT alanında ünlü bir kelime haline geldi,  ancak henüz tam olarak herkes tarafından tanımlanmadı. Bununla birlikte Metaverse’nin tamamen kavramsallaştırılıp inşa edilmesi halinde bu dijital evrenin nasıl görüneceğine dair kısa bir fikir sunulmakta.

Risk Sermayederi Matthew Ball, “The Metaverse” adlı kitabında gelecekteki dijital evreni şu şekilde tanımlar:

İlginizi Çekebilir:  Manchester United, NFT Koleksiyonunu Piyasaya Sürdü

“Kimlik, geçmiş, yetkiler, nesneler gibi verilerin sürekliliği ve bireysel bir mevcudiyet duygusu ile etkin bir şekilde sınırsız sayıda kullanıcı tarafından eşzamansız ve sürekli olarak deneyimlenebilen, gerçek zamanlı işlenmiş 3B sanal dünyalardan oluşan, büyük ölçüde ölçeklenmiş ve birlikte çalışabilir bir ağ, iletişim ve ödemeler gibi.”

Ayı piyasası (Bear Market), son zamanlarda NFT alanını kötü bir şekilde etkilemiş olabilir; ancak uzmanlar 2023’te NFT alanında muazzam bir büyümenin olacağını ön görüyor. En son NFT.NYC konferansında markaların bu alanda önde olmak için neler yaptığına dair bir fikir verdi. Birçoğunun geleceğe uzanan Web3 planlarının olduğu açıklandı.

www.kriptobien.com,blockFi,nft, ada,bitget

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.