2022 Yılında En Çok Kazandıran Altcoinler Hangileri?

03.12.2022
153
2022 Yılında En Çok Kazandıran Altcoinler Hangileri?

Altcoin nedir, altcoinlerden nasıl para kazanılır, altcoin nasıl oynanılır, neden herhangi bir altcoine yatırım yapılmalıdır, altcoin nereden alınır, altcoin nereden satılır, güvenilir türk kripto para borsası hangisidir, altcoinlerin avantajları nelerdir, altcoinlerin dezavantajları nelerdir, bitcoin altcoin midir, 2022 yılında en çok kazandıran altcoinler hangileridir, en güvenilir kripto borsası hangisidir, hangi altcoin çok kazandırır? soruları son zamanlarda kripto para borsasının da gelişmesiyle birlikte akıllarda en çok soru işareti bırakan sorular olmuşlardırlar. Bu makalemizde elimizden geldiği kadar bu sorulara yanıtlamaya çalışacağız.

Haydi başlayalım..

Altcoin’in Ortaya Çıkış Sebebi Nedir?

Altcoinlerin ortaya çıkmasındaki en iyi neden:

Kripto para dünyasında ilk çıkmış olan Bitcoin’in yüksek değerler kazanması nedeniyle kripto para dünyasını genişletmek ve Bitcoin’den daha hızlı işlemler yapabilmek.

altcoinler

Altcoin Nedir, Nasıl kazanılır, Nasıl oynanır?

Bitcoin hariç olmak üzere, Bitcoin’den sonra ortaya çıkan veya çıkarılan bütün kripto paralara verilen addır. Bu nedenle de Bitcoin’in dışındaki bütün coinler atcoin olarak anlandırılmaktadır. Altcoin kısaltması “alternatif coin” kelimesinden meydana gelmiştir. Ethereum’dan başlayan ve Litecoin, Ripple, Dash diye devam eden altcoin kripto para birimlerinin sayısı şu anda on binin üzerine çıkmış durumdadır.

Altcoinler üzerinde oynamanın mantığı şöyledir: Bunu bir oyun olarak düşünürsek “Altcoinler üzerinden gerçek paralar kazanmak isteyen kullanıcıların kendi hisleri ve yatırım yapacakları coinin son hareketlerine göre de değişim göstermekte olduğu hangi kripto paranın yükseleceğini hesaplayarak o kripto para üzerine yatırım yapmaları sonucunda, yatırım yaptığı altcoinin değeri arttığında borsalar aracılığıyla satın aldığı altcoin miktarını gerçek paraya çevirmesi durumunda kazandığı para” oyunun amacını belirtmektedir. Son zamanlarda çıkan NFT gibi değişik etkinlik ve işlemlerin piyasaya sürülmesi nedeniyle altcoinler üzerinden sadece yatırım değil aynı zamanda Ethereum gibi yüksek değerli altcoinler ile çeşitli NFT sitelerinden coin değerinde resimlerde satın alınabilir.

İlginizi Çekebilir:  VİOP Kapsamı ve Merak Edilenler

altcoinler

Neden Herhangi Bir Altcoine Yatırım Yapılmalıdır?

Bitcoin’den sonraya piyasaya sürülen bütün altcoinler, Bitcoin’den daha hızlı ve daha değişik bir yöntemle kendilerini geliştirmeyi hedefledikleri için bazı zamanlarda Bitcoin’den daha hızlı bir hale gelebilmektedirler. Kısacası her altcoinin farklı tarzı, şekli ve yönü bulunmaktadır.

Her altcoinin asıl amacı diğerlerine göre daha fazla değer kazanmak ve bunu hızlı bir şekilde yapmaktır. Bu aslında bir nevi hızlı yükseliş demek. Yatırım yaptığınız bir altcoinden yüksek meblağlarda paralar kazanmanız o altcoinin başarısını simgeler ve bu her zaman yükseliş durumunda olmayabilir. Bazen kazanır bazen ise kaybedersiniz diyebiliriz buna.

Altcoin Nereden Alınır, Nasıl Satılır?

Altcoin almanız için önerebileceğimiz kripto para borsası dünyanın en büyük ve en güveniliri olan Binance’dir. Kullanıcılarına kandırmadan, dolandırmadan, yüksek hacimli, kolay alınabilir ve kolay satılabilir işlem hizmeti sunmakla beraber aynı zamanda gizliliğe de kesinlikle önem vermektedir.

altcoinler

Türk Kripto Para Borsaları Var mıdır?

Türkiye’de kurulmuş ve Türk patronlar tarafından yönetilen herhangi bir kripto para borsası önerebilir misiniz? Diyorsanız cevabımız şöyle olacaktır:

-Türkiye’nin en iyi kripto para borsası olan “BtcTurk”te, Binance gibi güvenli ve yüksek hacimli bir kripto para borsasıdır. BtcTurk ile birlikte aynı zamanda Türk Lirası üzerinde yüksek değer gören bir diğer borsa Paribu’dır. Paribu’da, BtcTurk kadar güvenli ve bir o kadar da hızlı işlemler yapabileceğiniz bir kripto para borsasıdır.

İlginizi Çekebilir:  Bitget Nedir, Ne İşe Yarar?

Sizlere sunduğumuz borsalar dünyada ve Türkiye’de en fazla kullanıcıya ve en fazla puana sahip olan borsalardır. Yine de hangi borsadan altcoin alımı yapacağınız sizin seçim ve kararınıza kalmıştır. Unutmayınız ki bir şeyi yapmadan önce sormak ya da birilerine danışmak size çok fazla şey kazandıracaktır.

altcoinler

Altcoinlerin Avantajları Nelerdir?

Birçok altcoin kripto para birimi bir diğerinden daha farklı bir yöntemi benimseyerek çalıştığı için birtakım avantajlar ortaya koymaktadır.

  • Kolayca nakit paraya çevrilebilirlik
  • İşlem gizliliği ve yüksek kullanıcı yoğunluğu (güvenilirlik)
  • Ucuz maden ekipmanları gerektirmek
  • Konfor ve kalite (kullanılabilirlik).
  • Bitcoin’e göre daha hızlı işlem hızına sahip olmak
  • Kolayca Finans araçlarına erişebilmek

Altcoinlerin Dezavantajları Var mıdır, Nelerdir?

  • Birçok altcoin, Bitcoin gibi hatta Bitcoin’den daha da güvenli ve verimli olabilir. Fakat herhangi bir yatırımcıda güvensizlik ve para kaybetme korkusu varsa, o altcoinin yatırımcısı gözünde bir değeri kalmaz ve yatırımcısı üzerinde büyük stres yaratmasına neden olur. Bu yüzden altcoinlerin birinci dezavantajı “kullanıcılarında para kaybetme korkusu ve güvensizlik yaratması”dır.
  • Altcoinlerin bir diğer dezavantajları ise yüksek bir şekilde dengesizlik yaratmalarıdır. Bu dengesizlik nedir? Diye sorarsanız; bu dengesizlik herhangi bir altcoinin piyasadaki değerinin hızlıca yükselme ve aniden düşebilme dezavantajına sahip olmasıdır. Bu da kullanıcılar üzerinde “satsam mı, beklesem mi?” gibi kararlara neden olmaktadır. Bu yüzden asla umutsuzluğa kapılmayın, sabredin, iyi karar verin ve sonuca ulaşın.

altcoinler

Bitcoin Altcoin midir?

Bitcoin 2008’de icat edilen kripto para borsasındaki ilk coin olmasından dolayı ilk kripto para unvanını almaktadır. İlk kripto para unvanına sahip olduğundan dolayı da herhangi bir kripto paradan sonra icat edilmediği için altcoin olarak adlandırılmamaktadır. Kısacası Bitcoin bir altcoin değildir ve altcoinlere de altcoin denmesinin nedeni Bitcoin’in alternatifi, alt dalı gibi anlamlardan dolayıdır.

İlginizi Çekebilir:  AVAX Fiyat Analizi: Düşüşlerden Kârlı Çıkar Mı?

2022 Yılında En Çok Kazandıran Altcoinler

2022 yılı içinde kendisine ve yatırımcılarına en yüksek meblağlarda değer katan on (10) altcoin şirketini sizler için paylaştık;

  1. LOCUS chain (LOCUS): 2022 yılında +% 454.16 değerinde yükselerek birinci sırada yer almaktadır.
  2. SAFE (SAFE): 2022 yılında +% 351.38 değerinde yükselerek ikinci sırada yer almaktadır.
  3. Nest Protocol (NEST): 2022 yılında 278.62 değerinde yükselerek üçüncü sırada yer almaktadır.
  4. Maple (MPL): 2022 yılında +% 189.63 değerinde yükselerek dördüncü sırada yer almaktadır.
  5. Wirex Token (WXT): 2022 yılında +% 187.16 değerinde yükselerek beşinci sırada yer almaktadır.
  6. Kyber Network Crystal v2 (KNC): 2022 yılında +% 146.24 değerinde yükselerek altıncı sırada yer almaktadır.
  7. Chainbing (CBG): 2022 yılında +% 144.78 değerinde yükselerek yedinci sırada yer almaktadır.
  8. Nestree (EGG): 2022 yılında +% 138.61 değerinde yükselerek sekizinci sırada yer almaktadır.
  9. 1eco (1ECO): 2022 yılında +% 138.56 değerinde yükselerek dokuzuncu sırada yer almaktadır.
  10. yOUcash (YOUC): 2022 yılında +% 103.69 değerinde yükselerek listemizde on ve sonuncu sırada yer almaktadır.

Yukarıda sıralanan altcoin değerleri 2022 yılına aittir. Bu makale gelecek yıllarda değerini yitireceğinden dolayı en fazla kazandıran altcoinler güncel konular üzerinden tekrar araştırılmalı ve karar verilmelidir.

www.kriptobien.com,blockFi, altcoinler

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.